Nationale Parken Tocht 2021

2019 was voor ons het jaar om onze racetoertocht eens flink op de schop te nemen! Door het mooiste van onze vaste zondagochtendtochten te combineren was het al snel duidelijk dat de Nationale Parken rondom Gorssel gecombineerd moesten worden. Eén route over de Veluwe en over de Sallandse Heuvelrug en de Nationale Parken Tocht (NPT) was geboren (zie verderop voor de uitgebreide beschrijving).

Vanwege het succes, alle lofende reacties en het plezier waarmee we dit doen hebben we de NPT in 2020 weer in ons agenda gezet.

Helaas kwam daar ineens het Coronavirus om de hoek kijken, wat ons allen in de greep houdt en ons dwingt tot het ondernemen van acties. Helaas heeft de organisatie van de Nationale Parken Tocht moeten besluiten de tocht van zondag 14 juni 2020 te annuleren.

De maatregelen rondom het corona-virus maken dat alle sportevenementen tot in ieder geval 1 juni zijn afgelast. Met daarbij de onzekerheid over de periode erna, is het voor onze organisatie niet haalbaar om op een goede en veilige wijze deze prachtige toertocht voor jullie te organiseren.

Wij hopen dat jullie begrip hebben voor dit besluit en zien jullie graag terug in 2021. De Nationale Parken Tocht staat gepland op zondag 13 juni 2021.

Datum
Zondag 13 juni 2021

Start/finish locatie
VV Gorssel
Markeweg 10
7213 GC Gorssel

Afstanden en starttijden

Kilometer Route Hoogtemeters Starttijden
75 km WRBIKES route kort 380 09.00 – 10.00
90 km Keukenstudio Stormink route 400 09.00 – 10.00
120 km WRBIKES route lang 600 08.00 – 10.00
165 km Nationale Parken Tocht kort 780 08.00 – 09.00
210 km Nationale Parken Tocht lang 1000 08.00 – 09.00

Voorinschrijving
Voorinschrijven voor 2021 is nog niet mogelijk, wel zie je hier de lovende reacties van een aantal deelnemers.  https://www.fietssport.nl/details/toertocht/48841

Inschrijfgeld
Alle routes €10,- (€8,- NTFU-leden)

Parkeren
Parkeren is gratis en aan de overkant van de weg. Er is ruimte genoeg. Parkeerwachters helpen u zodat alle auto’s netjes opgesteld worden.

Start en finish – faciliteiten
WTC Gorssel werkt samen met VV-Gorssel. Het clubgebouw beschikt over de volgende faciliteiten: kleedruimte, douches (dames en heren), toiletten (dames en heren), bargedeelte voor een drankje en een hapje

Fietsenstalling
Bij de startlocatie hebben we een fietsenstalling ingericht die wij gedurende de dag bemannen.

Pauzeposten
Gorssel (start en finish), Hoenderloo (Keukenstudio Stormink Route), Luttenberg (WRbikes route lang) Haarle (WRbikes route lang en kort). Alle pauzeposten passeer je tijdens de 210 km.

Op alle pauzeposten is een fietspomp, verschillende sleutels en klein materiaal aanwezig voor de nodige reparatie.

Verzorging
Tijdens de tocht zorgen we voor water en sportdrank op al onze pauzeposten. Daarnaast ligt er voor iedereen krentenbollen, ontbijtkoek en bananen klaar.

Route
De route gaat over wegen en fietspaden. De twee korte stroken gravel zullen aangegeven staan met PasOp-borden. U volgt de route via de onderstaande pijlen of GPS (voorinschrijvers).

Fotograaf
Onderweg kunt u een of meerdere keren een fotograaf tegenkomen. Deze zal foto’s maken die op facebook van WTC Gorssel terug te vinden zijn.

Strava
Onderweg liggen een heleboel strava-segmenten. Zo zult u zeker pr’s scoren. WTC Gorssel organiseert geen wedstrijd hieromtrent en zal geen lijsten publiceren.

Sponsoren
WTC Gorssel heeft al jaren een aantal trouwe sponsoren. WRbikes zal onze partner zijn op een van de pauzeposten op de WRbikes route kort en lang. Keukenstudio Stormink zal, hoe kan het ook anders, te vinden zijn op de Keukenstudio Stormink route.

De Nationale Parken Tocht kort en lang komen beide sponsoren tegen.

www.wrbikes.nl

www.stormink.nl

EHBO
Op onze pauze posten in Gorssel, Hoenderloo en Luttenberg is EHBO aanwezig.

Pechhulpdienst
WTC Gorssel heeft een aantal auto’s ter beschikking als pechhulpdienst. Heeft u pech en kunt u het niet repareren onderweg of op een van onze pauzeposten, dan kunt u het nummer bellen op uw polsbandje.

In noodgevallen belt u het noodnummer: 112

Polsbandjes
Iedere deelnemer krijgt een polsbandje voorzien van het noodnummer 112

Bij geen-nood-calamiteiten is het vermeldde 06-nummer te gebruiken

Scan & Go
NTFU-leden kunnen gebruik maken van Scan & GO: https://www.ntfu.nl/tochtorganisatoren/scan-en-go

Veiligheid

Voor alle deelnemers en vrijwilligers van de Nationale Parken Tocht geldt de gedragscode NTFU

Omschrijving Nationale Parken Tocht

Het prachtige plaatsje Gorssel, tussen Deventer en Zutphen, is het vertrekpunt van de Nationale Parken Tocht. Na de start volgt de route zuidwaarts met boogje om Zutphen heen. Het uitgestrekte boeren landschap overheerst. Eenmaal over de IJssel veranderd het landschap langzaam maar zeker in bosgebied. De Veluwe doemt op. Op rustige tijden worden daar regelmatig edelherten, dassen, vossen en ander gedierte gespot. Na de ravitaillering gaat het op en af via Hoenderloo naar Beekbergen. Bedenkt u vooral in Hoenderloo: Straks fiets ik over de Lemeleberg…… dat lijkt ver. Maar door de afwisseling in het landschap zal u er eerder zijn dan u denkt.
Via de Oude IJsselbrug, met het prachtige uitzicht op de skyline van Zutphen, volgt de route naar Gorssel, de vestigingsplaats van WTC Gorssel.
U passeert weer start/finish bij vv Gorssel. Even bijtanken, voorraden bijvullen en door naar het noorden. De eerste grote hobbel is dan de bekende Motieweg en de tweede volgt met een heuse 10% helling: de Diepe Hel.
Van de Sallandse heuvelrug, met de prachtige heide en een verdwaalde korhoen, kunt u twee keer genieten. Maar eerst voert de route over de Luttenberg (met pauzepunt) naar de Lemeleberg. Deze laatste mag u van beide kanten beklimmen. Daarna is het even helemaal gedaan met de hellingen tot u Hellendoorn passeert.
In Haarle is de laatste pauzepost ingericht bij onze trouwe sponsor WRBikes. De route volgt een zeer onbekende klim dwars door de heide. Na een kort gravelpad voert de weg in omgekeerde richting over de Sallandse Heuvelen naar het zuiden. Voorbij Holten vergezellen de boerderijen u naar de finish waar u kunt genieten van een welverdiende hap en een drank bij vv Gorssel

Én:

  • Route door prachtige natuur
  • Mix van bekende heuvels en onbekende mooie wegen
  • Zeer goed gepijld
  • Goede verzorging met water, sportdrank, fruit en repen op de pauzeposten
  • Fiets-pech-hulp op pauzeposten
  • Scan and Go
  • Met voorinschrijving
  • Jeugd tot 15 jaar fietst gratis mee
  • GPX beschikbaar