Over WTC Gorssel

De Wieler Toer Club Gorssel is een wielertoerclub met rond de 80 leden, afkomstig uit de dorpen van de oorspronkelijke gemeente Gorssel en omliggende gemeenten. De WTC werd in 1987 opgericht door een aantal fietsende vrienden. Deze vriendensfeer is nog altijd terug te vinden binnen de vereniging.

De WTC Gorssel heeft eigen kleding, die gesponsord wordt door ondernemers uit de regio. Op het shirt en andere bovenkleding prijkt Keukenstudio Stormink uit Gorssel; WRBikes uit Haarle, de enige echte KTM Orange Shop van Nederland is trotse sponsor van de broeken.

In de zomer wordt er op zondagmorgen gestart bij het voormalige gemeentehuis – waar tegenwoordig museum MORE is gehuisvest– in Gorssel, voor een tocht tussen de 80 en 120 km. De Posbank, Holterberg en Loenermark zijn favoriete bestemmingen, maar ook een rondje Twenteland staat op het gevarieerde programma. Ook op dinsdag- en donderdagavond wordt er in de zomermaanden verzameld bij het gemeentehuis voor een trainingsrondje. Op woensdagochtend is het de beurt aan de Krasse Knarren van de WTC.

In de winter wordt er voornamelijk op de mountainbike gefietst. Iedere week wordt door de ATB-coördinator een mooie route gepland, met wisselende startpunten. Een kleine groep leden blijft op de weg doorfietsen. Bij Camping Het Waldhorn Eefde, de Nieuwe Aanleg Almen ontmoeten racefietsers en mountainbikers elkaar voor een gezamenlijke pauze. Hier delen we lief, leed en sterke verhalen onder het genot van een kof koffie en een stuk appeltaart.

Sinds 2018 overwinteren we op woensdagavond in sporthal ’t Trefpunt, waar we met een grote groep “core training” beoefenen. Deze groepslessen worden door een aantal clubleden gegeven.

Aan het einde van het fietsseizoen is de ene keer de Nieuwe Aanleg, de andere keer Eetcafé de Hoek in Gorssel, het decor voor een heerlijke snertmaaltijd, door de WTC aangeboden aan haar leden. Daarnaast wordt ieder jaar voor de leden een feestavond georganiseerd, en zowel een clubweekend op de weg als voor ATB. Ook zijn er clinics op de weg, de baan of de ATB, onder leiding van bekende renners als Jan Weevers en Henk Lubberding.

De WTC Gorssel organiseert jaarlijks een twee toertochten in de zomer, de Nationale Parkentocht voor de racefiets liefhebben en de MTB Omloop voor mountainbikers. In het winterseizoen organiseert de WTC een veldtoertochten voor mountainbikers: de Gorsselse Heideveldtoertocht. Alle drie de tochten zijn door de NTFU gekwalificeerd als NTFU-klassiekers. In de woorden van de NTFU wil dat zeggen dat “…de organisatie, routebeschrijving en bepijling, service en veiligheid bij deze tochten uitmuntend zijn!” De tochten staan uiteraard open voor inschrijving door alle fietsliefhebbers.