Fiets mee met WTC Gorssel

“Fiets mee met WTC Gorssel” op 7 april en 21 april

Op 7 april en 21 april organiseert Wieler Toer Club (WTC) Gorssel meefietsdagen voor niet-leden die graag kennis willen maken met de wielertoersport en met de activiteiten van de vereniging WTC Gorssel. Op deze twee meefietsdagen krijg je de kans om op een gezellige wijze kennis te maken met het fietsen in clubverband. Wij hebben voor beide dagen een mooie route uitgewerkt om samen met leden van WTC Gorssel te fietsen. Op 7 april rijden we richting Eibergen, waar de langste route ons langs de Zwillbrock Venn brengt, ook wel bekend als het meest noordelijk gelegen broedgebied van flamingo’s. Op 21 april rijden we een rondje Posbank.

Vanaf het begin van de lente tot eind september wordt er door de leden van WTC Gorssel op zondagochtend op de racefiets gefietst. De tochten variëren door het seizoen heen in lengte van 70 tot 100 km. De start van de tochten is iedere zondagochtend om 09:00 bij het voormalige gemeentehuis in Gorssel. Wij rijden in 4 groepen:

  • T Groep: +/- 27 km/u gemiddeld met een maximale snelheid van +/- 30 km/u
  • T+ Groep: +/- 29 km/u gemiddeld met een maximale snelheid van +/- 32 km/u
  • T++ Groep: +/-  31 km/u gemiddeld met een maximale snelheid van +/- 34 km/u
  • S groep: boven de 31km/u gemiddeld zonder maximale sneldheid

Maar voor alle groepen geldt: samen uit, samen thuis! Ook de koffiestop onderweg wordt voor alle groepen gezamenlijk gepland.

In de winter stappen de meeste leden over van de racefiets naar de MTB en tegenwoordig ook een gravelfiets. Een deel van de leden rijdt dan één van de MTB’s routes in de omgeving van Gorssel, de overige leden fietsen één van de MTB/gravel tochten georganiseerd door verenigingen in de naburige gemeenten. Ook werken we aan onze core-stabiliteit in de winter, we maken dan gebruik van de faciliteiten in het Trefpunt Gorssel.

De club organiseert jaarlijks twee toertochten: de gravel Omloop van Gorssel in augustus, en een veldtoertocht over o.a. de Gorsselse Hei in november.

De Wieler Toer Club Gorssel bestaat dit jaar 37 jaar en heeft circa 80 leden uit Gorssel en haar omliggende dorpen. Ieder jaar wordt er door en voor de leden een clinic, een clubweekeind op de weg en een MTB-clubweekeind georganiseerd. Ook de gezamenlijke seizoen afsluiting met een verse kop soep is traditie. De sponsors van de club zijn “Keukenstudio Stormink” in Gorssel en fietsspeciaalzaak “WRBikes” in Haarle.

WTC Gorssel nodigt belangstellenden uit om een ochtend mee te fietsen, om zo kennis te maken met de wielertoersport. Zowel mannen, vrouwen als jeugd ouder dan 15 jaar zijn welkom. Afhankelijk van uw wensen en ervaring fietst u mee met één van de drie groepen. Wat neem je mee? Goede zin, een fietshelm en een geschikte fiets. Heeft u wel belangstelling maar geen helm of geschikte fiets, dan zal WTC Gorssel proberen om samen met u iets te regelen.

Lijkt het je leuk om kennis met ons te maken op zondag 7 april en/of  zondag 21 april om 09.00 uur, geef je dan op via secretariswtcgorssel@outlook.com.

Meer informatie over WTC Gorssel is te vinden op onze website www.wtcgorssel.nl en op Facebook via www.facebook.com/wtcgorssel