Fiets mee met WTC Gorssel

Fiets mee met WTC Gorssel op 29 april en 13 mei

Op 29 april en 13 mei organiseert Wieler Toer Club (WTC) Gorssel voor het elfde seizoen meefietsdagen voor niet-leden die graag kennis willen maken met de wielertoersport en met de activiteiten van de vereniging WTC Gorssel. Op deze twee meefietsdagen krijg je de kans om op een gezellige wijze kennis te maken met het fietsen in toerclub verband. Wij hebben voor beide dagen een mooie route uitgewerkt om samen met leden van WTC Gorssel te fietsen. Op 29 april rijden we richting de Veluwe een rondje Hoenderloo. Op 13 mei rijden we een rondje Posbank.

Vanaf het begin van de lente tot eind september wordt er door de leden van WTC Gorssel op zondagochtend op de racefiets gefietst. De tochten variëren door het seizoen heen in lengte van 70 tot 100 km. De start van de tochten is iedere zondagochtend om 09:00 bij het voormalige gemeentehuis in Gorssel. Wij rijden in 4 groepen:

  • T Groep: +/- 27 km/u gemiddeld met een maximale snelheid van +/- 30 km/u
  • T+ Groep: +/- 29 km/u gemiddeld met een maximale snelheid van +/- 32 km/u
  • T++ Groep: +/-  31 km/u gemiddeld met een maximale snelheid van +/- 34 km/u
  • S groep: boven de 31km/u gemiddeld zonder maximale sneldheid

Maar voor alle groepen geldt: samen uit, samen thuis! Ook de koffiestop onderweg wordt voor alle groepen gezamenlijk gepland.

In de winter stappen de meeste leden over van de race- naar de ATB/MTB-fiets. Een deel van de leden rijdt dan een eigen MTB route in de omgeving van Gorssel, de overige leden fietsen één van de MTB tochten georganiseerd door verenigingen in de naburige gemeenten.

De club organiseert jaarlijks drie toertochten: de Omloop van Gorssel in augustus waarbij zowel een weg- als een veldtoertocht wordt georganiseerd en twee veldtoertochten over o.a. de Gorsselse Hei in november en februari.

De WielerToerClub Gorssel bestaat meer dan 30 jaar en heeft circa 75 leden uit Gorssel en haar omliggende dorpen. Ieder jaar wordt er door en voor de leden een feestavond, een clinic, een clubweekeind op de weg en een ATB/MTB-clubweekeind georganiseerd. Ook de gezamenlijke seizoensafsluiting met een snertmaaltijd bij eetcafé de Hoek in Gorssel of de Nieuwe Aanleg in Almen is traditie. De sponsors van de club zijn Keukenstudio Stormink in Gorssel en fietsspeciaalzaak WRBikes in Haarle.

WTC Gorssel nodigt belangstellenden uit om een ochtend mee te fietsen, om zo kennis te maken met de wielertoersport. Zowel mannen, vrouwen als jeugd ouder dan 15 jaar is welkom. Afhankelijk van uw wensen en ervaring fietst u mee met één van de vie groepen. Van u wordt een sportieve instelling gevraagd, een fietshelm en een geschikte fiets. Heeft u wel belangstelling maar geen helm of geschikte fiets, dan zal WTC Gorssel proberen om samen met u iets te regelen.

Als u deze uitdaging aan wilt gaan, en op zondagochtend 29 april en/of zondagochtend 13 mei om 09.00 uur graag een keer meefietst, dan kunt u zich opgeven bij Ronald Hesseling, wegcoördinator WTC Gorssel (telnr: 06-18274000, e-mail: ronald.hesseling@planet.nl).

Meer informatie over WTC Gorssel is te vinden op onze website WTC Gorssel en op Facebook via Facebook.com/wtcgorssel